Opiekane tosty z rukolą – Zdrowe przepisy Z Kotła Rodem

Opiekane tosty z rukolą

Dzisiaj zapraszam do przygotowania jednego z typowo angielskich śniadań, czyli do tostów. Szybki sposób na wspaniałe śniadanie:). Tosty oczywiście możemy przyrządzać na wiele sposób opiekając je w różny sposób i w różnych tosterach, a nawet w piekarniku, grillu czy ognisku ;). Tym razem jako że pogoda nas nie rozpieszcza posłużymy się domowym opiekaczem, który to ściśnie dwie kromki chleba tostowego, między które włożymy odrobinę pyszności:).

Osobiście zamiłowanie do robienia tostów z opiekacza zawdzięczam pewnej miłej Pani z malutkiego baru na kampusie uniwersyteckim. Tosty które można było u niej dostać były wyśmienite. Przypuszczam że dla wielu studentów mogły być najważniejszym daniem dnia 😉 Z pewnością po dziś dzień pamiętają ich smak tak jak i mi zapadły w pamięć :). Dzisiejsze tosty będą podobne do tamtych z przed laty, ale ponieważ uwielbiam rukolę i jej cudowny orzechowy smak nie omieszkam jej wykorzystać.

Podziel się na:

Zapiekane tosty z rukolą

Czas przygotowania:
Czas zapiekania:
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 2 plasterki szynki
  • garść rukoli
  • masło

Przygotowanie

  1. Wszystkie kromki chleba tostowego smarujemy masłem.
  2. Do każdej podwójnej kanapki wkładamy po plasterku sera i szynki, a pomiędzy umytą i wysuszoną rukolę.
  3. Tosty opiekamy w opiekaczu do kanapek i śniadanko gotowe!

Brak komentarzy do "Opiekane tosty z rukolą"

    Pozostaw komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.