Pasta z awokado – Zdrowe przepisy Z Kotła Rodem

Pasta z awokado

Awokado można podawać na wiele różnych sposobów…w sałatkach, zupach, koktajlach, czy w wersji zapiekanej. Dzisiaj jednak wykorzystamy awokado do zrobienia przepysznej kremowej pasty do chleba. Ten zdrowy przepis, pełen pozytywnej energii robi się niemal sam! Spróbujcie, a zobaczycie i oczywiście przyznacie mi rację ;).

Dzięki połączeniu awokado z jajkami na twardo, majonezem, i czosnkiem uzyskujemy lekko pikantną, delikatną wspaniałą maślano-kremową pastę. Dodając odrobinę spiruliny uzyskujemy wiosenną słoneczną zielonej ;). Zaskoczycie nią wszystkich, a z pewnością samych siebie. Do dzieła i oczywiście SMACZNEGO!:)

Podziel się na:

Pasta z awokado

Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Ilość: 600 ml

Składniki

  • 1 duże mocno dojrzałe awokado
  • 5 dużych jajek
  • 2 duże łyżki majonezu
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka spiruliny

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo.
  2. Awokado obieramy ze skórki, usuwamy nasiono, a miąższ umieszczamy w wysokim naczyniu.
  3. Ząbki czosnku wyciskamy przez wyciskacz i dodajemy do awokado.
  4. Kiedy jajka będą ugotowane i przestudzone obieramy je ze skorupki i dodajemy do pozostałych składników.
  5. Następnie dodajemy majonez i opcjonalnie łyżkę spiruliny, dzięki której pasta będzie miała piękny zielonkawy kolor.
  6. Wszystkie składniki miksujemy blenderem tak, aby powstała kremowa pasta. Doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz pieprzu.
  7. Pastę przechowujemy w lodówce. Podajemy z pieczywem lub serwujemy jako dip. Smacznego! :)

Brak komentarzy do "Pasta z awokado"

    Pozostaw komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.