Jajecznica z łososiem i szczypiorkiem – Zdrowe przepisy Z Kotła Rodem

Jajecznica z łososiem i szczypiorkiem

Jajecznica jest daniem śniadaniowym uwielbianym przez miliony ludzi od wielu stuleci. Serwowana w wielu zakątkach świata posiada wiele odmian i wersji smakowych. Dzięki swoim walorom odżywczym stanowi zdrowy początek dnia, a dzięki różnorodnym dodatkom można z niej w łatwy sposób uczynić bardzo wykwintne danie :).

Dzisiaj zaserwuję Wam jajecznicę na maśle z łososiem norweskim i szczypiorkiem. Jest to znakomity pomysł na szybkie poranne danie, takie troszkę od święta :).

Podziel się na:

Jajecznica z łososiem i szczypiorkiem

Czas przygotowania:
Czas smażenia:
Danie dla: 2 osób

Składniki

  • 6 jajek
  • 50 g wędzonego łososia
  • szczypiorek
  • łyżka masła
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Łososia kroimy w drobne paseczki i lekko podsmażamy na maśle.
  2. Jajka wbijamy do miseczki i dodajemy odrobinę pieprzu, mieszamy widelcem.
  3. Podsmażoną jajecznicę dzielimy na porcje i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego:)

Informacje dodatkowe

Do tej wersji jajecznicy nie dodajemy soli ponieważ to wędzony łosoś nada jej lekko słony smak.

Brak komentarzy do "Jajecznica z łososiem i szczypiorkiem"

    Pozostaw komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.