Sałatka z granatem i camembert – Zdrowe przepisy Z Kotła Rodem

Sałatka z granatem i camembert

Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam dla Was propozycję dania z granatem ;). Ten symbol długowieczności, płodności … 🙂 i siły znakomicie sprawdza się w propozycjach sałatkowych. Połączę go na talerzu m.in. z kapustą pekińską,  soczystą zieloną papryką oraz rozpływającym się w ustach serkiem camembert… mniam :).

Ten pomysł na szybką, zdrową sałatkę i zaskakujące połączenie składników spodoba się Wam tak jak i mi :). Robiąc zakupy wybierzcie owoce i warzywa te najbardziej dojrzałe o lśniącej i intensywnie zabarwionej skórce, bez zadrapań. Będzie to gwarancją naprawdę intensywnego aromatu oraz smakowitego posiłku. Smacznego! 🙂

Podziel się na:

Sałatka z granatem i camembert

Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Danie dla: 4 osób

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 dojrzały granat
  • 1 opakowanie serka camembert
  • 1 zielona papryka
  • oliwa z oliwek
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę i paprykę kroimy w paski.
  2. Wybieramy miąższ z granata .
  3. Serek kroimy na plasterki.
  4. Wszystkie składniki dzielimy na 4 porcje i rozkładamy kolejno na talerzyki: kapusta, papryka, granat i ser.
  5. Sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek lub olejem np. lnianym i posypujemy swieżo zmielonym pieprzem. Smacznego ;)

Brak komentarzy do "Sałatka z granatem i camembert"

    Pozostaw komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.